Tips voor een mooie gezonde huid!

Bekijk hier de 7 belangrijkste maatregelen van Anti-aging.
Kijk het na op uw producten en doe een ingrediëntenanalyse.

Bekijk

Maatregel 1: Vermijden van de onderstaande ingrediënten:

– Minerale oliën
– Geurstoffen
– Conserveeringsmiddelen
– UV filters

Maatregel 2: Maximale hydratatie van de hoornlaag met:

Lecithin (and) Water (and) Alcohol = meervoudige liposomen (+ 100%) of
Lecithin (and) Water (and) Ethanol = meervoudige liposomen (+ 100%) of
Hyaluronic Acid = hyaluronzuur (+5%)
Andere stoffen hebben geen of nauwelijks effect op de huidhydratatie.

Maatregel 3: Vitalisering, bescherming en cel-vernieuwing met vitamines, zoals:

D-Alpha-Tocopherol Acetate = natuurlijke vitamine E
D-Mixed-Tocopherols = natuurlijke vitamine E mengeling
Retinyl Palmitate = natuurlijke vitamine A,  (Sodium)
Ascorbyl Phosphate = natuurlijke vitamine C
Panthenol = Provitamine B5

Maatregel 4: Verzachting, bescherming en voeding van de huid met hoogwaardige natuurlijke plantaardige oliën/wassen met een hoge concentratie meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren (vitamine F), zoals:

Oleum Simmondsiae Californicae = jojobaolie
Oleum Oenotherae Biennis = teunisbloemolie
Oleum Sesami Indicae = sesamolie
Oleum Butyrospermi Parkii = sheabutter
Oleum Macadamiae = macadamiaolie
Maatregel 4-alternatief: verzachting, bescherming en voeding van de huid met 100% huideigen verzorgende lipiden/wassen in plaats van met natuurlijke plantaardige oliën/wassen, zoals:
Glycerol, Glyceryl Stearate, Cholesterol, Cetearyl Octanoate, Lecithine, Caprylic/Capric Stearic Triglycerides

Maatregel 5: Vervollediging met enkele andere noodzakelijke componenten van de natuurlijke beschermingslaag van de huid, zoals:

Allantoin, Sodium Lactate, Natrium Lactate, Urea, Lactic Acid ofCitric Acid

Maatregel 6: In het geval van tekorten (bijvoorbeeld bij een droge en schrale huid), extra toevoegen van huideigen epidermale lipiden, zoals:

Ceramids, Phospholipids, Glycolipids of Sphingolipids

Maatregel 7: Het vermijden van zinloze en overbodige ingrediënten.

Verlies geen tijd, noch geld. De meerderheid van de in cosmetica gebruikte stoffen zijn niet bekend schadelijk, maar voegen ook niet echt iets toe aan de waarde van het product. Ze moeten beschouwd worden als goedkope vulstoffen die geen of nauwelijks voordelen hebben voor de huid. Hoe meer van deze stoffen in een product aanwezig zijn, hoe kleiner de doeltreffendheid en hoe groter het tijdverlies voor de huid. Producten met ellenlange ingrediëntenlijsten met vreemde chemische namen zijn hiervoor een indicatie. Ook de steeds opnieuw opduikende “wonder- ingrediënten” zijn een vorm van kwakzalverij en een te vermijden zinloze aanslag op het budget.

Parfums en geurstoffen, van zowel chemische als natuurlijke oorsprong, zijn bekende allergenen. Een contactallergie maakt de huid ziek, droog en eczematisch. Allergieën zijn één van de oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

Geurstoffen herken je aan de volgende benaming.

Parfum
Perfume
Parfum Mix
Fragrance
Fragrance Mix
Perubalsum

Minerale oliën (olie van petroleum) vormen een paraffinefilm op de huid en sluiten de huid te sterk af. Daardoor onstaat er onder het gladde laagje van het product, op de langere termijn een aangetaste huidbarrière met een schraal, dof, en mogelijk schilferig huidbeeld. Onder de afsluitende laag  kunnen bacteriën gaan woekeren en infecties ontstaan. Dit zijn vermijdbare oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Nog een nadeel is dat minerale olie andere werkstoffen vasthoudt zodat deze niet, of niet optimaal, door de huid worden opgenomen.  Indien je product minerale olie bevat, raad ik aan naar andere producten uit te kijken.

Minerale olie herken je aan de volgende benamingen.

Mineral Oil
Petrolatum (Vaseline)
Paraffinum-Liquidum
Paraffinum-Subliquidum
Cera Microcristallina
Microcrystalline Wax
Ozokerit
Ceresin

Chemische UV-filters zijn bekende allergenen. Sinds chemische UV-filters niet meer  alleen in zonnelotions worden gebruikt, maar steeds meer in de dagelijkse verzorgingsproducten, is het aantal allergiemeldingen erop zeer sterk toegenomen. Aangezien er natuurlijke ingrediënten bestaan om de huid efficiënt tegen de zon te beschermen is dit een onverantwoord en te vermijden risico. Met combinaties van de natuurlijke pigmenten zinkoxide en titaniumdioxide, natuurlijke vitamine E en sesamolie worden beschermingsfactoren bereikt van 30 en meer. In een dagcrème is een klein percentage natuurlijke vitamine E alleen al voldoende om 50% van de UV-straling weg te nemen. En dat is doorgaans meer dan voldoende.

Je herkent ze aan de volgende benaming

4-Methylbenzylidencampher
4 MBC
3-Benzylidencampher
3 BC
Octyl Methoxycinnamate
OMC
Benzophenone-3
Oxybenzon
Homosalate
Homomenthylsalicylat
HMS
Octyl-Dimethyl-Para-Amino-Benzoic-Acid
OD-PABA

Andere allergenen met een hoog allergie potentieel  zijn Cocamidopropyl Betaine, Lanolin, Eucerit, Propylene Glycol, Propolis, Cetylstearyl Alcohol, Colofonium en enkele kleurstoffen.